Plenul Consiliului Concurenței a declarat ca fiind compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică prin care C.C. ”Gemenii” S.A.  preia controlul unic supra ”Aeroport Catering” S.R.L.

Potrivit informațiilor prezentate de autoritatea anticoncurență, principalul gen de activitate al întreprinderii ”Aeroport Catering” S.R.L. sunt activitățile de alimentare (catering) pentru evenimente, banchete, cine oficiale și pentru alimentarea pasagerilor la bordul avioanelor și navelor spațiale. Genurile secundare de activitate ale companiei ”Aeroport Catering” S.R.L. sunt: comerțul cu produse alimentare în magazine nespecializate; comerțul cu amănuntul al tutunului; fabricarea produselor alimentare.

Tranzacția urmează să fie realizată prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare în baza procesului-verbal al deciziei acționarilor. Operațiunea de concentrare economică se referă la preluarea a 100% din capitalul social al companiei ”Aeroport Catering” S.R.L., astfel preluând controlul direct asupra acesteia. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Din informațiile prezentate în notificare, în Republica Moldova activează peste 250 de companii care prestează servicii de catering similare întreprinderii ”Aeroport Catering”S.R.L., însă la bordul aeronavelor oferă doar un singur concurent din țară, acesta fiind ”Logistic INT” S.R.L.

Conform art. 22 alin. (1) din Legea concurenței, operaţiunile de concentrare economică sunt supuse evaluării şi urmează a fi notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea în aplicare, atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operaţiunii, depăşeşte 25.000.000 lei şi există cel puţin două întreprinderi implicate în operaţiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10.000.000 lei în anul anterior operaţiunii.