Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru ocuparea a trei funcții vacante de magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Decizia a fost luată după ce la concursul desfășurat anterior doar doi magistrați au obținut suficiente voturi pentru a fi promovați la instanța de apel. În concurs s-au înscris 14 candidați.

La Curtea de Apel Chișinău urmează să fie promovați Dorin Dulghieru, vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani și Denis Băbălău, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Candidaturile desemnate au fost transmise președintelui Republicii Moldova pentru numire în funcție.

Perioada înscriere în noul concurs urmează să înceapă din data publicării anunțului în Monitorul Oficial. În prezent, în Registrul magistraților evaluați care pot pretinde la funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău sunt 28 de candidați. Totodată, Aleandru Gheorghieș poate solicita transferul de la Curtea de Apel Bălți la o altă instanță de apel.

În cadrul Curții de Apel Chișinău activează 54 de judecători, specializați în Colegiul civil, comercial, de contencios administrativ și Colegiul penal, care examinează cauzele în ordine de apel și recurs, precum și cauzele în prima instanță conform competenței date prin lege. Curtea de Apel Chișinău este condusă de un preşedinte, asistat de doi vicepreşedinţi.