Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a inițiat procedura de tragere la răspundere contravențională a directorului executiv al AEÎ ”Microîmprumut”. Totodată, autoritatea de supraveghere a aplicat administratorilor entității avertisment pentru nerespectarea cadrului normativ aferent speței.

De asemenea, CNPF a retras confirmarea președintelui consiliului în funcția de administrator al AEÎ ”Microîmprumut” și a cerut eliberarea acestuia din componența administratorilor asociației.

Deciziile au fost luate ieri ca urmare a controalelor efectuate la companie privind respectarea legislației în domeniul asociațiilor de economii și împrumut începând cu septembrie 2016.

Asociația de economii și împrumut ”Microîmprumut” a fost creată în anul 2007 și activează în municipiul Chișinău. Potrivit datelor publice disponibile, administrator al asociației este Eduard Balan.

Totodată, CNPF a aplicat avertisment persoanelor cu funcție de răspundere ale Brokerului de Asigurare ”Optim Garant” SRL. Entitatea trebuie să prezente rapoartelor specializate, la situația din data de 30 septembrie, în termen de șapte zile lucrătoare.