Congresul Avocaților este deliberativ. La adunare s-au înregistrat 340 de delegați de la toate barourile din țară. La eveniment participă și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a venit cu un mesaj către avocați. 

”Astăzi trebuie să vă alegeți reprezentanții. Sper să aveți suficientă înțelepciune să vă alegeți pe cei mai buni dintre cei mai buni, care să vă reprezinte cu insistență. Toți trebuie să înțeleagă că avocații nu se află în subordinea cuiva. Trebuie să înțelegem că de noi depinde un proces echitabil”, a declarat ministrul Justiției.

Ministrul a vorbit și despre problemele pe care le întâmpină avocații cu clienții lor care se află în penitenciare. 

”Noi știm problemele cu deținuți, că nu aveți acces că nu fi se oferă toate condițiile încât clienții să beneficieze de asistență. Dacă constatați ca cineva din administrația penitenciarelor nu își îndeplinește obligațiile, să-mi comunicați toate problemele ca să le rezolvăm. Noi trebuie să fim uniți, trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni”, a mai precizat Fadei Nagacevschi.

La Congresul de astăzi urmează să fie ales președintele Uniunii Avocaților, precum și noua componență a Comisiei de etică și disciplină.