Antreprenorii care se confruntă cu o problemă sau nu știu cum să procedeze într-o anumită situație pot să consulte răspunsurile oferite de juriști în ghidul de Consiliere juridică de urgenţă pentru IMM-uri. Documentul a fost publicat, recent, de Consiliul economic pe lângă prim-ministrul.

Publicația conține informațiile de orientare și răspunsurile care explică și oferă sfaturi generalizate bazate pe legislația și practica locală. Informațiile țin de subiecte legate de probleme contractuale și comerț online, relații de muncă și facilități fiscale, litigii și insolvabilitate.

Autoritatea afirmă că documentul conține îndrumări practice necesare pentru identificarea celui mai bun curs de acțiune în circumstanțe de pericol financiar și incertitudine comercială produse de criza Covid-19.

Ghidul a fost dezvoltat pe parcursul anului 2020, în baza întrebărilor primite în timpul mai multor webinare în care s-a discutat situația antreprenorilor pe timp de pandemie. Inițiativa a fost susținută de Fondul de Impact BERD pentru Micile Afaceri (Japonia, Korea, Luxembourg, Suedia, Italia, SUA, Elveția și Taipei China).

Documentul poate fi accesat aici.