Consiliul Concurenței a autorizat o operațiune de concentrare economică pe piața comercializării prăjiturilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Aceasta urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra Chipita Societate pe Acțiuni Industrială și Comercială de către Mondelez Nederland Services B.V. În urma analizei concentrării economice notificate  în luna august, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea este compatibilă cu mediul concurențial.

Mondelez Nederland Services B.V., Olanda (”MNS") urmează să preia a controlul unic asupra Chipita Societate pe Acțiuni Industrială și Comercială, Grecia (după cum aceasta va fi restructurată anterior finalizării), și a filialelor directe și indirecte și a afiliaților acesteia (”Chipita", împreună cu ”MSN", ”Părțile"), (”Tranzacția propusă").

După finalizarea tranzacției propuse, ”MNS" va deține 100% din acțiunile ”Chipita", după cum aceasta a fost restructurată, care va deveni o filială directă deținută total de ”MNS", precum și o filială indirectă a Mondelēz International, Inc., SUA (”Mondelēz"), proprietar unic al ”MNS".

Pe teritoriul Republicii Moldova, ”Mondelēz", furnizează prăjituri moi, biscuiți dulci și gustări (snacks) sărate, în timp ce ”Chipita" furnizează croasanți, prăjituri moi, gustări (snacks) pe bază de pâine coaptă, biscuiți dulci produse tartinabile dulci și napolitane. Părțile nu dețin nici o prezență directă în Republica Moldova.