Parlamentul a modificat Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice sau a întreprinzătorilor individuali. Prin modificările operate, Consiliul Concurenței va fi informat despre înregistrarea, reorganizarea sau lichidarea persoanei juridice sau a întreprinzătorului individual, precum şi privind modificările din actele de constituire ale acestora, în termen de trei zile lucrătoare de la data înregistrării.

Potrivit Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului, până în prezent, organul înregistrării de stat trebuia să prezinte informația respectivă doar Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Biroului Naţional de Statistică şi Serviciului Fiscal de Stat.

În opinia autorilor, adoptarea proiectului va contribui la aplicarea eficientă și uniformă a prevederilor legislației din domeniul concurenței și la crearea condițiilor necesare pentru activitatea Consiliului Concurenței, în vederea realizării atribuțiilor sale legale.