Autoritatea de concurență a declarat compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concertare economică ce să referă la preluarea controlului de către "Sika România" SRL și "Sika Finanz" AG asupra "Adeplast" SA. Operațiunea a fost notificată în luna ianuarie a acestui an.

”Sika România” este înregistrată în România, iar ”Sika Finanz” în Elveția. Ambele întreprinderi sunt deținute în totalitate de către ”Sika” AG – societatea mamă a Grupului ”Sika”, cu sediul în Elveţia.

Grupul ”Sika” la nivel mondial este prezent în domeniile produselor chimice de specialitate, în producerea produselor din beton, mortarelor speciale etanșate și adezivi, materialelor de amortizare și armare, sistemelor de întărire structurală, acoperișurilor și hidroizolaţilor folosiți în industria construcției. ”Sika România”, la rândul său, comercializează membrane pentru hidroizolaţii, produce şi comercializează mortare şi adezivi, comercializează polistiren expandat. Grupul ”Sika” nu are prezență directă pe teritoriul Republicii Moldova, produsele înregistrând încasări prin intermediul distribuitorilor terți.

Societatea preluată - ”Adeplast” SA este, de asemenea, înregistrată în România. Întreprinderea este specializată, în principal, în producerea și comercializarea mortarelor și adezivilor pentru construcții și a produselor de termoizolare, în particular a polistirenului. ”Adeplast” la fel este prezentă și pe piețele vopselelor și acoperirilor decorative, amestecurilor pentru beton și mortar, membranelor de hidroizolare și accesoriilor (plasă din fibră de sticlă, dibluri, lipici, etc).

Operațiunea de concentrare economic s-a realizat prin achiziționarea a 100% din acțiunile întreprinderii ”Adeplast” de către ”Sika România” și ”Sika Finanz”.

Pe piața din România, fuzionarea companiilor a fost autorizată în noiembrie 2019.