Plenul Consiliului Concurenței a declarat ca fiind compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică prin care Alimer -Comerț SRL preia în locațiune un spațiu comercial de la întreprinderea Elantop - Grup SRL.

În baza informației prezentate în notificare, întreprinderea SC Alimer –Comerț intenționează să preia activitatea de comercializare cu amănuntul de produse preponderent alimentare de consum curent în magazinele nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și produse din tutun. După realizarea tranzacției Alimer – Comerț va deveni locatar al spațiului comercial luat în locațiune pentru mai mulți ani, și va activa, sub brandul ”Family Market”.

Consiliul Concurenței notează că: ”Având în vedere caracterul omogen al cererii și a faptului că piața comercializării cu amănuntul determină volumul de mărfuri achiziționate de la furnizorii de produse alimentare, se concluzionează că în urma realizării operațiunii de concentrare economică, nu există riscul închiderii pieței de desfacere pentru furnizorii părții achiziționate sau riscul închiderii pieței de aprovizionare pentru ceilalți concurenți ai părților implicate, iar partea achizitoare nu își va mări puterea de negociere în relația cu furnizorii de produse alimentare. În acest sens, operațiunea notificată nu va avea efecte negative asupra mediului concurențial”.