Începând cu 1 iulie 2020, depunerea contestațiilor la avizele de refuz provizoriu și la deciziile emise în privința mărcilor internaționale, care își extind efectele pe teritoriul Republicii Moldova în baza sistemului de la Madrid privind înregistrarea internațională a mărcilor poate fi făcută online.

Anunțul a fost făcut de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), care menționează că au fost efectuate modificările necesare în compartimentul Mărci din serviciul e-AGEPI.

Astfel, a devenit posibilă utilizarea formularelor Cerere de examinare a contestaţiei la avizul provizoriu de respingere a cererii de înregistrare a mărcii precum și Cerere de examinare a contestaţiei referitoare la decizia privind cererea de înregistrare a mărcii și pentru cererile parvenite prin sistemul de la Madrid. Totodată, materialele suplimentare pot fi încărcate în forma scanată la rubrica documente depuse.

Ajustarea serviciilor a fost realizată în contextul situației epidemiologice existente, precum și a solicitărilor parvenite de la utilizatorii serviciilor AGEPI.