Bitcoin s-a apreciat la peste 9.000 de dolari pe fondul discuţiilor legate de lansarea unei noi criptomonede de către Facebook. Bitcoin-ul nu a mai atins acest prag încă din mai 2018, scrie zf.ro.

La momentul actual, moneda este estimată la 9.381 de dolari, potrivit indicelui CoinDesk. De la începutul lui 2019 şi până în prezent, valoarea criptomonedei a crescut cu 140%.

Încă din 2018 circulă zvonuri conform cărora Facebook se pregăteşte să lanseze propria criptomonedă. Mai mult surse susţin că angajaţii companiei vor putea fi remuneraţi prin intermediul noii valute.

Bitcoin pare să îşi revină în 2019, după ce cu un an în urmă a înregistrat o scădere de 70% pe piaţă. Cu toate acestea, monede precum Etherum şi XRP, au marcat creşteri semnificative de la un an la altul, de până la 23%.

Experţii consideră că implicarea companiilor mari precum Facebook şi AT & T în spaţiul criptografic aduce încredere, deoarece oferă un grad de legitimitate unei industrii care este afectată de discuţii despre activităţi ilegale, tranzacţii speculative şi control reglementar.

AT & T a declarat luna trecută că va începe să accepte plăţi cripto prin intermediul unui parteneriat cu BitPay.