Criptomonedele sunt în atenția autorităților din țara noastră. Ministerul Finanțelor anunță că a organizat o ședință în cadrul căreia s-a discutat despre tranzacțiile cu criptomonede. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Justiției, Băncii Naționale a Moldovei, Inspectoratului General de Poliție, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Serviciului Fiscal de Stat.

Potrivit unui comunicat de presă, participanții au vorbit despre utilizarea și efectuarea tranzacțiilor cu ”criptomonede” în Republica Moldova, riscurile aferente tranzacțiilor respective, experiența și abordarea internațională a fenomenului criptomonedelor.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost identificate potențiale soluții și măsuri necesare pentru reglementarea criptomonedelor în Republica Moldova, în scopul parvenirii și evitării riscurilor de evaziune fiscală, de spălare a banilor și finanțare a terorismului.

De asemenea, ținind cont de amploarea și impactul riscurilor și consecințelor negative aferente tranzacțiilor cu criptomonede, Viorica Pricop, Secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, a accentuat ”importanța intervenirii autorităților și instituțiilor de rigoare în vederea luării de atitudine și întreprinderii măsurilor ce se impun în raport cu fenomenul criptomonedei, fapt ce ar asigura securitatea națională a Republicii Moldova”.