Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat, în ședința de astăzi, câștigătorii concursurilor de ocupare funcției de judecător la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea de Apel Chișinău. Este vorba despre Viorica Puica și, respectiv, Igor Chiroșca. Candidaturile acestora urmează să fie propune Parlamentului și, respectiv, președintelui Republicii Moldova pentru numire.

Viorica Puica a fost numită în funcția de judecător în anul 2002, la instanța din municipiul Chișinău, unde a activează și în prezent. Anterior, aceasta a primit licența de avocat și a fost funcționar la Judecătoria Chișinău și Tribunalul Chișinău.

În concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante la CSJ s-au mai înscris trei magistrați de la Judecătoria Chișinău și trei judecători de la Curtea de Apel Chișinău:

  • Sergiu Furdui, de la Curtea de Apel Chișinău;
  • Anatolie Minciuna, de la Curtea de Apel Chișinău;
  • Oxana Robu, de la Curtea de Apel Chișinău;
  • Ghenadie Pavliuc, vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău;
  • Svetlana Garștea-Bria, de la Judecătoria Chișinău;
  • Nina Arabadji, de la Judecătoria Chișinău.

Magistratul care urmează să fie promovat la Curtea de Apel Chișinău, Igor Chiroșca, și-a început activitatea în anul 2012, la Judecătoria Strășeni. Ulterior, acesta a fost desemnat judecător de instrucțiune în cadrul aceleași instanțe.

În concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, Igor Chiroșca a concurat cu cinci magistrați de la Judecătoria Chișinău. Este vorba despre Ghenadie Plămădeală, Iurie Potînga, Cristina Cheptea, Alexandru Sandu și Denis Băbălău.