Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru suplinirea unui post vacant de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Decizia a fost luată la ședința de marți, 13 octombrie.

Potrivit CSM, judecătorii care vor să fie promovați la Curtea Supremă de Justiție se vor putea înscrie în concurs după publicarea anunțului în Monitorul Oficial. În prezent, în Registrul candidaților evaluați care ar putea pretinde la această funcție sunt incluși 27 judecători, unii dintre care au fost promovați, deja, în alte funcții sau așteaptă să fie confirmați de Parlament sau președintele țării.

Amintim că, anterior, CSM a anunțat concurs pentru ocuparea a două funcții de magistrate la Curtea de Apel Chișinău și alte cinci funcții la instanțele de prim nivel. De asemenea, a fost lansat concursul pentru ocuparea a șase funcții de vicepreședinte la instanțe de prim nivel și instanțe de apel, dar și cel privind ocuparea a șase funcții de președinte de judecătorie.

Potrivit legislației în vigoare, în cadrul Curții Supreme de Justiție activează 30 de magistrați. Aceștia sunt numiți în funcție de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Instanța este condusă de un președinte și doi vicepreședinți.