Consiliul Superior al Magistraturii a lansat concursul pentru suplinirea a trei funcții vacante de magistrat la Judecătoria Chișinău. Două posturi sunt la sediul Buiucani și unul la sediul Centru. O decizie în acest sens a fost publicată, recent, pe pagina web a instituției.

Candidaţii vor putea depune cererile de participare la concurs în termen de 30 de zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Funcțiile vancante de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani au devenit vacante ca urmare a promovării judecătorului Dorin Dulghieru la Curtea de Apel Chișinău și a transferării judecătorului Petru Harmaniuc de la sediul Buiucani la sediul Centru al instanței. Totodată, postul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru a devenit vacant după ce magistrata Ruxanda Pulbere a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit normelor legale, în concursurile pentru ocuparea funcțiilor de judecător se pot înscrie persoanele care au fost evaluare și înscrise în registrul candidaților eligibili. Potrivit datelor publicate pe site-ul CSM, în prezent, 138 de persoane pot pretinde la funcțiile de judecător. În urma evaluării, acestea au acumulat între 60 și 81 de puncte. Totodată, alți șase magistrați din cadrul altor instanțe au fost evaluați anterior pentru a putea fi transferați la Judecătoria Chișinău.