Consiliul Superior al Magistraturii îndeamnă judecătorii să se abțină de la acțiuni ce ar putea prejudicia imaginea sistemului judecătoresc. Potrivit CSM, apelul vine după ce autoritatea a fost sesizată că unii magistrați sunt convocați în ședințe în care se sugerează necesitatea unei ședințe extraordinare a Asociației Judecătorilor din Moldova.

Și anume, în cadrul ședinței extraordinare care ar putea fi convocată urmează să se exprime susținerea pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit unui comunicat de presă publicat, în dialog sunt antrenați inclusiv magistrații aflați în concediu de odihnă și se sugerează că acțiunea este coordonată cu CSM.

Astfel, Consiliul anunță corpul judecătoresc despre faptul că nicio astfel de activitate nu a fost coordonată sau solicitată de CSM.

În context, CSM face apel către toți judecătorii din țară să-și exercite obligațiunile de serviciu în cadrul prevăzut de lege, precum și să se abțină de la orice comportament, acțiune sau manifestare, care ar putea prejudicia încrederea publicului în sistemul judecătoresc.

Amintim că, anterior, câțiva judecători au solicitat demisia incorpore a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Aceștia au spus, însă, că nu vor pleca din funcție.