Plenul Consiliul Superior al Magistraturii urmează să facă, marți, încă o tentativă pentru desemnarea a trei președinți și trei vicepreședinți de instanță. Concursurile urmau să se desfășoare încă la începutul anului, însă au fost puse pe pauză.

Mai exact, CSM va încerca să desemneze noii președinți la Curtea de Apel Bălți, Curtea de Apel Comrat și Judecătoria Comrat. Funcțiile vacante de vicepreședinte scoase în concurs sunt la Curtea de Apel Comrat, Judecătoria Comrat și Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

La conducerea Curții de Apel Bălți ar putea fi desemnat unul dintre cei doi vicepreședinți ai instanței, mai exact este vorba despre Ion Talpa, care exercită în prezent funcția de președinte interimar, și Aliona Corcenco. La Curtea de Apel Comrat sunt scoase la concurs două funcții de conducere, iar candidați la ele sunt aceleași persoane: Grigori Colev, care exercită interimatul funcției de președinte al instanței, și Liudmila Caraianu.

Și la Judecătoria Comrat sunt doi candidați la funcția de președinte. Aceștia sunt vicepreședintele Igor Botezatu, care exercită atribuțiile administrative ale instanței în lipsa unui președinte, și Vasilii Hrapacov. Totodată, Igor Botezatu candidează la un nou mandat în funcția de vicepreședinte al instanței. În cea de-a doua competiție, acesta concurează cu magistratul Valeri Hudoba.

Funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru este țintită de magistrații Roman Pascari și Grigore Manoli.