Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se convoacă, marți, 15 iunie, în ședință pentru a decide soarta ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor. Agenda reuniunii a fost plasată, recent, pe pagina web a instituției.

În context, menționăm că, săptămâna aceasta, membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întâlnit cu președinții și vicepreședinții instanțelor de judecată din țară pentru a discuta despre chestiuni ce țin de activitatea sistemului judecătoresc. După reuniune, CSM a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că ”magistraţii au identificat data optimă pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor și chestiunile ce urmează a fi incluse în proiectul agendei şedinţei Adunării”. Consiliul nu a anunțat, însă, care este data stabilită.

De la începutul anului 2020 au fost mai multe tentative de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor. Ultima încercare prevedea desfășurarea reuniunii la sfârșitul lunii martie. Inițiativa n-a avut însă sorți de izbândă.

Tot marți, Plenul CSM urmează să desfășoare concursul pentru suplinirea funcției vacante de judecător la Curtea Constituțională. În competiție sunt 16 candidați.