Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat mai multe concursuri pentru suplinirea funcțiilor vacante. Unul dintre acestea vizează procurorii înscriși până în data de 23 mai, inclusiv, în Registrul candidaţilor pentru suplinirea funcţiilor vacante, Lista procurorilor care solicită numirea în funcţia de procuror în Procuratura specializată sau Procuratura Generală. Aceștia pot candida pentru ocuparea funcțiilor vacante de:

  • procuror în Secția analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale;
  • procuror al Serviciului protecția datelor cu caracter personal al Procuraturii Generale.

Un alt concurs va fi între procurorii care se vor înscrie până în data de 29 mai, inclusiv, în Registrul candidaţilor pentru suplinirea funcţiilor vacante, Lista procurorilor care solicită numirea în funcţia de procuror-şef sau de adjunct al procurorului-şef în procuratura teritorială. Aceștia vor lupta pentru postul de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Cantemir.

De asemenea, este anunțată competiție și între procurorii înscriși până în data de 23 mai, inclusiv, în Registrul candidaţilor pentru suplinirea funcţiilor vacante, Lista procurorilor care solicită transferul la o altă procuratură, pentru suplinirea funcțiilor vacante de:

  • procuror în Procuratura municipiului Chișinău (4 unități);
  • procuror în Procuratura raionului Cahul (1 unitate);
  • procuror în Procuratura raionului Ialoveni (1 unitate).

Pentru a participa la concurs procurorii vor depune la Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor cereri până în data de 29 mai prin care vor solicita aprecierea de către Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, cu indicarea concretă a funcției pentru care candidează.