Uniunea Avocaților a organizat ieri un şir de evenimente de dicate Zilei Profesionale a Avocatului, care au avut drept scop marcarea importanţei contribuţiei apărătorilor în societate şi în înfăptuirea justiţiei.

În cadrul evenimentelor, mai mulți avocați ua depus jurământul, devenind oficial membri cu drepturi şi obligaţii depline în profesie.

Preşedintele UAM, Emanoil Ploşniţa, a încurajat tânăra generaţie să dea dovadă de profesionalism, curaj şi devotament absolut în activitatea sa profesională. ”Sunt ferm convins că dumneavoastră veţi da un suflu nou acestei profesii, iar împreună vom deveni o forţă auzită şi respectată nu doar în societate ci şi în cadrul instituţiilor statului”.

De asemenea, membrii Consiliului UAM le-au vorbit tinerilor colegi despre importanţa corectitudinii profesionale şi a devotamentului colegial.

În cadrul evenimentului a avut loc și decernarea diplomelor pentru contribuţie notorie în cadrul profesiei unui grup de avocaţi, care pe parcursul anilor de activitate, au dat dovadă de profesionalism şi buna-conduită ireproşabilă.

La celebrarea Zilei Profesionale a Avocaţilor, au participat şi colegii din cadrul profesiilor juridice liberale, decani ai facultăţilor de drept, precum şi reprezentanţi ai grupului didactic din cadrul instituţiilor universitare.

Prin decizia Consiliului Uniunii avocaţilor din Republica Moldova, ziua de 9 septembrie este marcată ca fiind sărbătoarea profesională a Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova.