Mai multe bănci și-au făcut public programul de activitate pentru luna august, când sunt marcate mai multe sărbători naționale, fiind declarate câteva zile libere.

Potrivit informațiilor publicate, băncile vor activa conform următorului program:

BCR Chișinău SA
Zilele de 17 și 27 august sunt nelucrătoare pentru toate sucursalele BCR Chișinău, iar zilele de 26 și 30 august vor fi lucrătoare cu un program redus după cum urmează:

Termenul limită de prezentare a ordinelor de plată în MDL pentru procesare (inclusiv prin sistemul 24 Banking), cu data zilei operaționale 26 și 30 august, este stabilit până la orele 15:00.

Comerțbank
Subdiviziunile Comerțbank nu vor activa în zilele de 26, 27, 31 august, declarate zile de odihnă. În ziua de 17 august, declarată zi de lucru, subdiviziunile băncii vor activa în baza programului pentru ziua de luni, redus cu o oră. În ziua de 30 august subdiviziunile băncii vor activa în regim de lucru redus cu 1 oră.

Victoriabank
Potrivit programului anunțat, pe 17 august vor activa doar unitățile Victoriabank ce au regim de lucru sâmbătă, conform graficului de muncă obișnuit. Pe 26 august, toate reprezentanțele băncii vor activa conform unui grafic redus cu 1 oră. Programul pentru zilele de 27, 30, 31 august nu a fost anunțat.

Moldindconbank
În perioada sărbătorilor naţionale, subdiviziunile Moldindconbank vor avea următorul program:

  • 17 august - vor activa doar subdiviziunile ce au stabilit program de lucru pentru ziua de sâmbătă.
  • 26 august - program de lucru redus cu o oră.
  • 27 august - zi de sărbătoare nelucrătoare "Ziua Independenței".
  • 30 august - program de lucru redus cu o oră.
  • 31 august - zi de sărbătoare nelucrătoare "Limba Noastră".

Pentru achitarea facturilor, serviciilor şi efectuarea transferurilor pe un alt card, pot fi utilizate sistemele de deservire la distanţă: Web banking şi Mobile Banking.

Procreditbank
Banca a anunțat că luni, 26 august, este ziua nelucrătoare, iar data de 17 august este zi lucrătoare. Subdiviziunile Băncii vor activa conform unui regim de lucru prescurtat, după cum urmează:

  • Agenția nr.3 a Sucursalei nr.1 Chișinău va deservi și consulta clienții în cadrul ghișeului unic până la orele 17:00.

Totodată, se modifică și regimul de acceptare a plăților naționale și internaționale prin intermediul aplicației de deservire bancară la distanță E-banking, conform unui regim modificat:

  • Plățile internaționale vor fi acceptate pentru a fi procesate până la orele 15:00;
  • Plățile naționale vor fi acceptate pentru a fi procesate până la orele 16:30.

Operațiunile de suplinire a conturilor şi retragerile de numerar pot fi efectuate în regim 24/7 în orice Zona de Autodeservire 24/7 din toate subdiviziunile Băncii.

Programul pentru zilele de 27, 30, 31 august nu a fost anunțat.

Energbank
Banca a informat că ziua de 17 august (sâmbata)  va fi zi lucrătoare cu un program redus cu 1 oră, iar ziua de 26 august 2019 –zi de odihnă și sucursalele băncii nu vor activa. Programul pentru zilele de 27, 30, 31 august nu a fost anunțat.

Moldova Agroindbank

La 17 august, toate sucursalele şi agenţiile Moldova Agroindbank vor fi deschise. Programul de lucru al unor unităţi va fi redus cu o oră, iar lista poate fi accesată aici. Programul pentru zilele de 26, 27, 30, 31 august nu a fost anunțat.

Mobiasbanca

Mobiasbanca a anunțat că sâmbătă, 17 august, este declarată zi lucrătoare, cu întreaga gamă de produse și servicii bancare disponibilă, programul de lucru al sucursalelor însă va fi redus cu o oră. 

Zilele de 26, 27 şi 31 august sunt declarate zile de odihnă, iar sucursalele băncii nu vor activa, în contextul sărbătorilor naționale: Ziua Independenței și Sărbătoarea Limba Noastră. 

Respectiv, în data de 30 august programul de lucru de asemenea va fi redus cu o oră. 

FinComBank

Banca a anunțat că ziua de 26 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 17 august 2019 – zi lucrătoare. 27 august este zi de sărbătoare.    

Articolul va fi actualizat.