Institutul Național al Justiției a anunțat înscrierea la un nou curs e-learning pe platforma de instruire la distanță ILIAS. Subiectul instruirii este ”Psihologie Judiciară".

Cursul este organizat pentru 30 de asistenți judiciari, șefi de secretariate ale instanțelor judecătorești,  grefieri, consultanți ai procurorului. Doritorii se pot înscrie până în data de 17 aprilie, completând acest formular.

Cele 30 de ore de instruire se vor desfășura în perioada 21 aprilie – 31 mai. Cursanții selectrați trebuie să dispună de un computer (laptop), boxe sau căști, conexiune la internet. Participanții la acest curs care vor promova testarea vor primi certificate emise de INJ.

Descrierea generală a cursului: Psihologia judiciară, ca ştiinţă şi practică, asigură studiul şi analiza complexă a comportamentelor umane implicate într-un proces judiciar (omul într-o ipostază specială). De asemenea, disciplina nominalizată oferă cursanților posibilitatea de a studia caracteristicile psihosociale ale participanţilor la acţiunea judiciară, modul în care aceste caracteristici apar şi se manifestă în condiţiile concrete şi speciale ale interacţiunii lor în cele trei faze: faza pre-infracţională, infracţională propriu-zisă şi post-infracţională.

Tutorele cursului este Victoria Plămădeală, doctor în psihologie, formator INJ.