Începând cu data de 18 martie, în cadrul Curții de Apel Cahul a fost prelungit regimul special de muncă, în legătură cu menținerea gradului de alertă ” Cod Roșu” în raionul Cahul. Regimul special a fost prelungit până la 26 martie.

Potrivit Ordinului președintelui instanței, Curtea de Apel Cahul va asigura respectarea strictă a următoarelor măsuri de control si combatere a infecției COVID-19:

  • asigurarea respectării distanței sociale pentru personal de minim 1 (unu) metru;
  • respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
  • respectarea regulilor de igienă respiratorie;
  • monitorizarea personală de fiecare persoană a stării de sănătate;
  • purtarea măștilor în sediul Curții de Apel Cahul obligatorie, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie sa acopere atât gura, cît si nasul.
  • utilizarea lămpilor bactericide în sălile de ședință și birouri cu respectarea instrucțiunii de folosire.

Lista cauzelor ce urmează a fi examinate în perioada 18-26 martie 2021 va fi determinată în particular de către judecători/completul de judecată.

Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, se va organiza munca la domiciliu, asigurată la distanță, cu îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției pe care о dețin.

În cazul asistenților judiciari și grefierilor prezența acestora la serviciu sau munca la domiciliu, va fi decisă de către președintele Curții de Apel Cahul după caz.

Potrivit noilor instrucțiuni, prestând munca la domiciliu, angajatul este obligat în programul orelor de lucru să se afle la domiciliul său, să execute atribuțiile de serviciu folosind mijloacele de comunicare (internet, telefon, fax) și utilajul necesar, în vederea executării eventualelor indicații date de președintele instanței. Angajații au fost obligați să mențină în stare funcțională dispozitivele electronice de comunicare și să verifice periodic cutia poștală electronică.

Prezența participanților la ședințele de judecată în cadrul Curții de Apel Cahul se permite doar în baza citațiilor.

Toți justițiabilii și persoanele interesate sunt îndemnate să depună cererile și alte acte prin poștă, sau poșta electronică (cach@justice.md).

În cazul în care justițiabilii nu au acces la niciunul din mijloacele indicate mai sus, însă se prezintă la sediul Curții de Apel Cahul pentru depunerea cererilor, serviciul de pază de la intrarea în sediul instanței va anunța persoanele responsabile din cadrul secției evidență și documentare procesuală.

Măsurile au fost dispuse în scopul asigurării activității Curții de Apel Cahul în perioada pandemiei de COVID-19, până la ridicarea stării de urgență.