Compania Apple Inc. a pierdut bătaia juridică împotriva celor de la Pear Technologies Ltd, care au cerut suspendarea înregistrării acestei mărci, acesta fiind prea similară cu mărul lor. 

Compania Pear Technologies Ltd, înregistrată în Macao (China), care se ocupă de webdesign, a vrut să îşi înregistreze marca în Uniunea Europeană în iulie 2014, iar compania americană, Apple Inc. a atacat această înregistare, considerând că cele două mărci sunt prea identice. Cele două companii oferă servicii în domenii similare, acesta fiind sectorul IT, descris în articolele 9, 35 şi 42 din Tratatul de la Nisa.

Însă, Tribunalul de primă instanţă al Uniunii Europene a decis că aceste două mărci nu seamănă, deci înregistrarea este corectă. Problema principală a fost similaritatea între un măr şi o pară. Conform jurisprundenţei, în situaţii similare, fiecare element vizual, fonetic şi conceptual e analizat, iar apoi se ia o hotărâre finală.

Principala diferenţă a fost alcătuirea siglei: mărul este integral, para e alcătuită din mai multe pătrate. Ultimul argument a fost că din măr lipseşte o bucată. Din aceste motive a fost anulată cererea companiei americane.

Argumentul prezentat de cei de la Apple Inc., spunând că ambele sunt fructe e irelevant, precum şi faptul că marca lor are deja o reputaţie în Europa. Hotărârea finală a fost dată pe 31 ianuarie 2019.

Sursa: blog.avocatoo.ro