Începând cu ianuarie 2020, avocații vor plăti contribuții lunare mai mari la formarea bugetului Uniunii Avocaților. Anunțul a fost făcut de instituție, după ședința Consiliului UAM din 10 august.

În cadrul ședinței au fost definitivate subiectele de pe agenda Congresului ordinar al Avocaţilor, stabilit pentru 4 octombrie 2019.

Printre subiectele de ţin de audierea rapoartelor privind activitatea comisiilor din cadrul Uniunii pe perioada curentă, Consiliul a aprobat propunerile privind îmbunătăţirea proiectului bugetului pentru anul 2020. Totodată, s-a decis aprobarea majorării contribuţiei lunare a avocaţilor la formarea bugetului Uniunii începând cu ianuarie 2020, precum şi aprobarea unei taxe fixe pentru înscrierea în Registrul special al avocaţilor din alte state, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova. Sumele nu au fost încă anunțate.

De asemenea, Consiliul a aprobat locaţia desfăşurării Congresului ordinar al Avocaţilor. Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii, strada Maria Cebotari nr.16, Chişinău. Alte informaţii organizatorice, vor fi comunicate ulterior.

Tot în ședința din 10 august, a fost examinată contestaţia unui grup de avocaţi ai Baroului Bălţi cu privire la hotărârea Adunării Generale a Baroului Chişinău din 7 iunie. În urma dezbaterilor, Consiliul nu a luat o decizie definitivă, din lipsă de acumulare a voturilor necesare asupra unei hotărâri.