Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că zilele de odihnă 31 octombrie și 1 noiembrie vor fi zile lucrătoare pentru magistrații de la mai multe instanțe. O decizie în acest a fost luată în cadrul ședinței de astăzi.

Potrivit deciziei, sunt vizați judecători și complete de judecată, specializați în materie de contencios administrativ care vor examina contestațiile înregistrare ca urmare a desfășurării alegerilor locale și a scrutinului prezidențial. De asemenea, la lucru vor ieși și persoanele responsabile de înregistrarea și asigurarea repartizării aleatorii a cauzelor din cadrul Curții Supreme de Justiție, Curții de Apel Chișinău, Curții de Apel Bălți, Curții de Apel Cahul, Curții de Apel Comrat, judecătoriilor Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Chișinău, Comrat, Criuleni, Drochia, Edineț, Hîncești, Orhei, Soroca, Strășeni, Ungheni.

Unele instanțe au publicat, deja, și ordinele care stabilesc regulile după care judecătorii și funcționarii instanțelor vor activa în aceste zile. De exemplu, Curtea Supremă de Justiție a prevăzut că angajații care vor activa în zilele libere vor avea dreptul la sporuri conform legislației în vigoare.

Potrivit normelor Codului electoral, contestațiile în materie electorală sunt depuse în instanțe și se examinează în termen de trei sau cinci zile calendaristice, însă nu mai târziu de ziua alegerilor.