Consiliul Uniunii Avocaților a aprobat, în ședință extraordinară, regulile privind desfășurarea Congresului Uniunii Avocaților din Moldova. Reuniunea va avea loc în perioada 1 – 3 decembrie.

Astfel, lucrările Congresului și procedura de vot în cadrul Congresului vor începe în data de 1 decembrie, ora 10.00 și se vor finaliza în data de 3 decembrie, ora 18.00.

Toți avocații cu drept de vot vor primi, pe numărul de telefon înregistrat la Uniunea Avocaților, un mesaj SMS cu invitația de a se înregistra pentru a participa la lucrările Congresului.

Transmisiunea video on-line a deschiderii și desfășurării lucrărilor Congresului va începe în data de 1 decembrie, ora 10:00 și se va efectua prin intermediul aplicației ZOOM, abonamentul UARM.

Candidații la funcția de Președinte al Uniunii Avocaților își vor prezenta platformele electorale în ordine alfabetică. Timpul alocat pentru prezentarea platformei este de zece minute, iar alte cinci minute vor fi alocate pentru răspuns la întrebări. Candidații la funcția de membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat își vor prezenta, la fel, platformele electorale în ordine alfabetică. Timpul alocat pentru prezentarea platformei va fi de cinci minute și suplimentar cinci minute pentru a răspunde la întrebări. În ambele cazuri, întrebările se vor prelua de către moderator din mesageria transmisiunii on-line și se vor adresa candidatului. Se vor adresa doar două întrebări / candidat.

Rapoartele organelor de autoadministrare a profesiei de avocat se vor prezenta de către președintele în exercițiu al Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița și corespunzător de către președinții de comisii. Timpul alocat pentru prezentarea fiecărui raport este de zece minute. Ulterior, moderatorii vor răspunde la câte maxim două întrebări.

Toți candidații la funcția de Președinte al Uniunii Avocaților și la funcția de membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat, inclusiv raportorii, vor primi link-ul de conectare la lucrările Congresului prin expedierea acestuia de către secretariatul UARM la adresa de e-mail a candidatului / raportorului comunicată UARM.

În cadrul Congresului Uniunii Avocaților pentru anul 2021 nu se vor desfășura dezbateri și nu se vor examina chestiuni la diverse.