Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, demisionează. Cerere de demisie va fi depusă luni, 30 septembrie, sau marți, 1 octombrie la prima oră. Decizia de a demisiona a fost luată în legătură cu revocarea mandatelor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii la Adunarea Generală a Judecătorilor. 

Președintele CSJ precizează, într-o declarație, că:

 ”În legătură cu revocarea judecătorilor, membri ai CSM, la Adunarea Generală a Judecătorilor, din 27.09.2019, componența care a a propus candidatura mea la funcția de președinte al CSJ Parlamentului Republicii Moldova și pentru a evita tot felul de speculații și/sau suspiciuni în adresa întregului sistem judecătoresc, îmi voi da demisia luni sau marți, data de 30.09.2019 – 01.10. 2019, la prima oră”.

Ion Druță a fost propus Parlamentului pentru numirea în funcția de președinte al CSJ, pe un termen de patru ani, în data de 25 aprilie 2018. În iunie 2019, Druță a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative. O lună mai târziu, Ion Druță a revenit la șefia CSJ după ce Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea depusă împotriva CSM. 

În data de 24 septembrie, CSM permis ridicarea imunității lui Ion Druță, la solicitarea procurorului general interimar.