Doi magistrați au solicitat să fie promovați: unul la o instanță ierarhic superioară, iar celălalt în funcție administrativă. Consiliul Superior al Magistraturii urmează să decidă, în ședința de marți, 23 iulie, dacă transmite dosarele acestora spre evaluare.

Astfel, magistratul Denis Băbălău, de la Judecătoria Chișinău, vrea să-și continue activitatea la o instanță ierarhic superioară. Potrivit portalului magistrat.md, acesta a fost numit în funcție în anul 2011, iar anterior a activat ca lector universitar și jurist la două companii private. Totodată, un alt judecător de la instanța de prim nivel din Chișinău, Grigore Manole, a solicitat promovarea în funcție administrativă. Magistratul a fost numit în funcție la sfârșitul anului 2015. Acesta deține licența de avocat din anul 2009.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să examineze trei solicitări privind accederea în funcția de judecător. Este vorba despre avocații Dina Potereanu și Aurelia Parpalac. În funcția de magistrat vrea să ajungă și Valentin Caisîn.

Menționăm că, potrivit datelor incluse în Registrul candidaților la funcția de judecător, 88 de persoane au fost deja evaluate și admise pentru a se înscrie în concursurile anunțate de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceștia au acumulat între 60 și 80,5 puncte.