Un centru de computere a dat în judecată două persoane care, atunci când au venit să-și ia notebook-ul dat la reparație, au deteriorat, din neatenție, un alt dispozitiv. Reclamantul a spus că dispozitivul deteriorat nu mai poate fi reparat și a cerut prejudiciu material în sumă de 8.099 de lei.

Prima decizie a Judecătoriei Drochia a fost în data de 2 iunie 2014. Atunci magistrații au decis că pârâtul trebuie să achite integral suma cerută de reclamant și să acopere cheltuielile de judecată suportate. Curtea de Apel Bălți a casat, însă, decizia și a trimis la rejudecare. Ulterior, până anul trecut, dosarul a circulat între instanța de prim nivel și Curtea de Apel. Judecătoria Drochia a mai emis în această cauză, după primirea materialelor la rejudecare, încă două decizii care în fond stabileau că pârâtul trebuie să achite prejudiciul material cauzat.

Într-un final, la sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel a casat și a treia decizie a magistraților primei instanței pe marginea dosarului și a decis să respingă solicitările reclamantului. Asta pentru că acesta nu a stabilit pe deplin circumstanţele care au importanţă pentru judecarea cauzei în fond, iar concluziile instanţei privind determinarea cuantumului prejudiciului cauzat s-a constatat a fi incorect.

Reclamantul nu a prezentat documente care să argumenteze suma de bani cerută de la pârât și a prezentat acte de confirmare a faptului că notebook-ul a fost distrus și nu poate fi reparat, au stabilit magistrații de la apel.

Punctul final în dosar a fost pus, recent, de Curtea Supremă de Justiție, care a decis să mențină hotărârea Curții de Apel Bălți.