Din data de 3 iunie, Agenția Servicii Publice reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la proba teoretică și practică în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente. Instituția anunță că va asigura respectarea normelor de prevenire și protecție a infecției de COVID-19.

Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Serviciile de examinare se prestează doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina-web a Agenției, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto. Programarea prealabilă pentru prestarea serviciului de examinare este disponibilă din data de 1 iunie.

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate în limita locurilor disponibile. Programările pentru susținerea examenelor care au fost făcute până la declararea stării de urgență au statut valabil numai pentru cele programate din 3 iunie.

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule, toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special:

  • purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
  • respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
  • instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor  a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
  • monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
  • aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare.

Desfășurarea probelor teoretice și practice este monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.