Situația pandemică a influențat activitatea rezidenților Zonei Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău”. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în primele șase luni mai multe companii și-au stopat parțial activitatea.

În această perioadă, producția industrială a mărfurilor livrate la export a înregistrat o scădere de 19%. Totuși, rezidenții ZAL își desfășoară, deja, activitatea în regim normal, mai mult a fost înregistrată și o crește a locurilor de muncă cu 11%.

În cadrul zonei economice sunt înregistrați 52 de rezidenți din 11 țări, domeniul de activitate fiind producția industrială a mărfurilor de export, a materialelor de construcție , a vinurilor, divinurilor şi operaţiunile de sortare, marcare, ambalare. Cei mai mari rezidenți ai ZAL-ului sunt Fujikura Automotive MLD, Lion-Gri, Djofra-M.

Zona Antreprenoriatului Liber ”Expo-Business-Chișinău” funcționează de 24 de ani. Aceasta a fost creată în data de 1 iulie 1996, iar în prezent are o suprafață totală de 39 hectare.