Ion Talpă va fi propus președintelui țării pentru a fi numit în funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți, președinte al Colegiului penal. Decizia a fost luată, astăzi, de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ion Talpă a exercitat anterior funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Bălți, iar din anul 2013 activează în cadrul Curții de Apel din aceeași localitate. În anul 2016, magistratul a fost desemnat membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor. Ion Talpă are o experiență profesională în funcția de magistrat de 15 ani.

În concurs s-a mai înscris și Gheorghe Scutelnic. Magistratul asigură, în prezent, interimatul funcției de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți. Asta după ce, până la sfârșitul anului 2018, a exercitat un mandat de patru ani cu atribuții depline în această funcție. Anterior, acesta a fost, de asemenea, președinte al Curții. Gheorghe Scutelnic a fost numit în funcția de judecător în anul 1990 și a activat la Judecătoria Edineț, Judecătoria Bălți, Tribunalul Bălți și Curtea de Apel Bălți.

În cadrul Curții de Apel Bălți activează 24 de magistrați. Instanța este condusă de un președinte și doi vicepreședinți.