Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, nu mai face parte din Consiliul Superior al Procurorilor. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret prin care se ”constată încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al domnului Dumitru Pulbere, numit prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.596-VIII din 6 februarie 2018”.

Decizia este motivată prin faptul că în data de 24 august, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea nr. 102 pentru modificarea Legii nr.31 2016 cu privire la Procuratură, care a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și a intrat în vigoare în data de 3 septembrie.

Legea menționată stabilește drept circumstanțe de încetare de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor atingerea vârstei de 65 de ani.

Totodată, printr-un alt decret s-a dispus constituirea Comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova.