Fostul președinte al Judecătoriei Hîncești urmează să primească 403.642 lei ca îndemnizație unică de concediere pentru anii compleți lucrați în funcția de judecător. O decizie în acest sens a fost aprobată, recent, de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit art. 26 alin. (3) al Legii cu privire la statutul judecătorului, magistratului demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizație unică de concediere egală cu 50% din produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător.

Mihail Macar a fost eliberat din funcția de magistrat, în baza cererii de demisie, în luna septembrie. Acesta a activat 28 de ani în calitate de judecător, inclusiv a fost președinte al Judecătoriei Hîncești în perioada 1998-2007 și 2012-2021.

Potrivit noii conduceri a Judecătoriei Hîncești, instanța nu are resurse pentru achitarea îndemnizației. Prin urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat Ministerului Finanțelor să aloce mijloace financiare suplimentare în acest sens.