Institutul Național al Justiției (INJ) a publicat rezultatele finale ale examenelor de admitere pentru formare iniţială în perioada octombrie 2020 – aprilie 2022. Datele arată că cel mai mare punctaj a fost obținut de un candidat care vrea să ajungă judecător. Este vorba de 9,73. De altfel, 11candidați au note peste 9. Cea mai mică medie pentru accederea la cursurile de formare a judecătorilor este 8,54. Anul trecut cea mai mare medie a fost obținută tot de un candidat care se vrea judecător și a fost 9.84.

Viitorii procurori au obținut note mai mici. Cea mai mare medie este 9,41. Spre deosebire de colegii lor care se vor pregăti să ajungă judecători, procurorii au doar patru note peste 9, iar 8,29 pare să fie media cea mai mică pentru admitere.

În acest an la concurs sunt scoase 15 locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror. INJ a dat startul examenelor de admitere la cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror în data de 2 septembrie.