Asociația Națională a Producătorilor de Fonograme și Interpreți (ANPFI) a fost avizată în calitate de organizație de gestiune colectivă a drepturilor conexe. Decizia a fost luată la ultima ședință a Comisiei de avizare a organizațiilor de gestiune colectivă a drepturilor patrimoniale de autor şi conexe.

Potrivit Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), prin hotărârea luată, autoritatea execută decizia Curții de Apel Chișinău, prin care s-a obligat avizarea Asociației în calitate de organizație de gestiune colectivă a drepturilor conexe, cu publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de avizare a acesteia.

Totuși, AGEPI și-a rezervat dreptul de a condiționa decizia prin modificarea statutului ANPFI și aducerea acestuia în concordanță cu prevederile legale. De asemenea, în cadrul ședințat s-a solicitat prezentarea documentelor indispensabile pentru a verifica corespunderea activităţii organizaţiei cu prevederile legale (nemijlocit legate de acumularea și achitarea remunerației, precum și reținerea cheltuielilor efective aferente gestionării drepturilor).

O altă decizie luată în cadrul ședinței ține de activitatea tuturor organizațiilor de gestiune colectivă a drepturilor patrimoniale de autor şi conexe. În acest sens, s-a solicitat prezentarea notelor informative despre activitatea desfășurată, cu propuneri de acțiuni ce urmează a fi întreprinse în vederea consolidării sistemului de gestiune colectivă a drepturilor.