Apă-Canal Chișinău a desemnat un birou de avocați drept câștigător al procedurii de achiziții de servicii, chiar dacă biroul respectiv nu a depus oferta. Acest lucru s-a întâmplat după ce în luna ianuarie Apă-Canal Chișinău a anunțat că sunt în căutarea avocaților pentru reprezentarea a societății într-un litigiu internațional. 

În urma anunțului, au fost depuse cinci oferte după cum urmează: Vernon David SRL, Cabinetul Avocatului Serghei Covali, BAA ”Legimus”, Țuca Zbârcea & Asociații și Cabinetul Avocatului Constantin Tănase. Acest lucru a fost consemnat în procesul-verbal al ședinței Comisiei de selectare a reprezentanților intereselor SA Apă-Canal Chișinău privind deschiderea ofertelor înregistrate.

Ulterior, Comisia a solicitat de la ofertanți mai multe clarificări referitoare la ofertele depuse. În solicitare nu mai apare Cabinetul Avocatului Constantin Tănase, dar Biroul Asociat de Avocați ”Tănase și Partenerii”.

Ulterior, Apă-Canal Chișinău a stabilit ca BAA Tănase și Partenerii au obținut cel mai mare punctaj și a fost desemnată drept câștigător, chiar dacă nu a depus oferta. 

Solicitați de BizLaw, reprezentanții Apă-Canal Chișinău au cerut ca redacția noastră să vină cu o solicitare în scris pentru a fi explicată situația și au precizat că urmează să vină în scurt timp cu o reacție.