Grupul bancar italian UniCredit ar putea fi obligat să plătească o amendă pentru încălcarea legislației antitrust cu privire la emiterea de titluri de stat. Și anume, UniCredit a anunțat că, în data de 31 ianuarie, a primit din partea Comisiei Europene o comunicare de obiecții în legătură cu o anchetă în curs privind suspiciunile de încălcare a legislației antitrust, scrie profit.ro.

Amintim că, în data de 31 ianuarie, Comisia Europeană a acuzat opt bănci care în perioada 2007 - 2012 au format un cartel în domeniul tranzacționării bondurilor guvernamentale din zona euro. Numele celor opt bănci nu au fost dat publicității.

Autoritatea antitrust a precizat că unii traderi ai băncilor au schimbat informații sensibile din punct de vedere economic și au coordonat strategii de tranzacționare a bondurilor denominate în euro, în special prin camere virtuale online. Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

Menționăm că Unicredit este prezentă pe 14 piețe, Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Totodată, prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe și agenții, acoperă și alte 18 țări din întreaga lume.