Producătorii de automobile Hyndai, KIA și Mercedes s-au plâns autorităților ruse pe ineficiența activității instanțelor de judecată din Krasnodar, scrie openmedia.io.

Și anume, aceștia au spus că în această regiune există, deja mai bine de zece ani, o practică prin care magistrații stabilesc compensații disproporționale celor mai mari producători de automobile din lume. Reprezentanții Hyundai, KIA, Mercedes și Jaguar LandRover au făcut apel la Consiliu pentru combaterea corupției pe lângă președintele Rusiei și Consiliul Superior de Calificare a Judecătorilor.

Potrivit producătorilor de automobile, instanțele teritoriale acordă despăgubiri de câteva ori mai mari decât valoarea mașinii. În plus, reclamațiile sunt adesea primite în termen de 15 zile de la achiziționarea mașinii, iar în unele cazuri valoarea compensației a depășit prețul mașinii de nouă ori.

În majoritatea cazurilor, aceiași judecători se ocupă de aceste cazuri, aceiași experți conduc examinările, iar cererile pârâtului sunt respinse. Producătorii de automobile au cerut agențiilor de stat să "efectueze o evaluare juridică și să înceapă o inspecție a activității instanțelor din teritoriul Krasnodar".

Suma exactă a daunelor din material nu este denumită dar, potrivit avocaților, ea poate ajunge la sute de milioane de ruble.