Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au fost desemnați să monitorizeze activitatea diferitor instanțe de judecată. O decizie în acest sens a fost publicată, recent, pe pagina instituției.

Astfel, președintele interimar al CSM, Anatol Pahopol va fi responsabil de monitorizarea și analiza activității Curții Supreme de Justiție și a Judecătoriei Chișinău. Lui Victor Micu și Victor Valentina Coptileț i-au revenit Judecătoria Edineț, Judecătoria Drochia și Judecătoria Criuleni.

Activitatea Curții de Apel Chișinău, Judecătoriei Chișinău și Judecătoriei Hâncești va fi monitorizată de Nina Cernat și Mariana Timotin. Totodată, Luiza Gafton și Ion Crețu vor urmări activitatea desfășurată de Curtea de Apel Bălți, Judecătoria Bălți și Judecătoria Ungheni.

Dorel Musteață și Carolina Ciugurea-Mihailuța au fost desemnați responsabili de analiza activității desfășurată de Judecătoria Soroca, Judecătoria Anenii Noi și Judecătoria Căușeni. Petru Moraru va analiza activitatea Curții de Apel Cahul, Curții de Apel Comrat, Judecătoriei Cahul și Judecătoriei Comrat, iar lui Anatolie Galben i-a revenit Judecătoria Cimișlia, Judecătoria Strășeni și Judecătoria Orhei.

Amintim că, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au fost divizați pentru a monitoriza evoluțiile din diferite domenii privind asigurarea drepturilor omului și a accesului la justiție.