În anul 2018, piața serviciilor IT a ajuns la 154,4 milioane de dolari. Totodată, se estimează că acest indicator va crește până la 262,26 milioane USD, până în 2024. Datele au fost anunțate de ministrul Economiei și Infrastructurii.

Totodată, autoritățile anunță că politicile statului au fost analizate de o companie internațională, International Data Corporation (IDC). Și anume, studiul se referă la inițiativele de dezvoltare a industriei IT, cum ar fi parcul virtual, mediul fiscal favorabil, dar și analizează profund toate componentele ecosistemului necesar pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor în domeniu.

Conform datelor IDC, companiile IT moldovenești contribuie la dezvoltarea unei game largi de produse interne americane și din UE în diferite domenii, cum ar fi: fintech, automotiv și telecomunicații, care utilizează tehnologii Big data, Cloud și Internetul obiectelor (IoT).

Totodată, a fost efectuată și o evaluare amplă a potențialului capitalului uman disponibil în domeniul IT, calificărilor acestuia, sistemului educațional în proces de modernizare, sectorului asociativ dinamic, infrastructurii de afaceri moderne low cost, care oferă spații pentru coworking, evenimente pentru networking profesional, concepere și creștere de startup-uri IT. Toate aceste componente sunt evaluate prin prisma oportunităților, punctelor tari, punctelor slabe, dar și a riscurilor.