Pe parcursul anului 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a emis 14 hotărâri prin care au fost conferite grade de calificare pentru 54 de judecători. Datele se conțin în raportul de activitate al instituției, publicat recent.

Mai exact, gradele au fost oferite în următorul mod:

  • Gradul I (întâi) de calificare a fost conferit pentru un magistrat de la Curtea de Apel Chișinău;
  • Gradul II (doi) de calificare pentru patru magistrați de la Curtea de Apel Chișinău, șase de la Curtea de Apel Bălți și unul de la Judecătoria Edineț;
  • Gradul III (trei) de calificare a fost conferit pentru un judecător de la Curtea de Apel Bălți, unul de la Judecătoria Chișinău, doi de la Judecătoria Bălți, patru de la Judecătoria Căușeni, unul de la Judecătoria Strășeni și unul de la Judecătoria Hîncești;
  • Gradul IV (patru) de calificare a fost conferit pentru doi judecători de la Judecătoria Chișinău;
  • Gradul V (cinci) de calificare a fost conferit pentru 14 magistrați de la Judecătoria Chișinău, șase de la Judecătoria Bălți, patru de la Judecătoria Hîncești, patru de la Judecătoria Strășeni, patru de la Judecătoria Edineț, unul de la Judecătoria Cimișlia, unul de la Judecătoria Orhei și unul de la Judecătoria Drochia.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii a conferit titluri onorifice pentru 22 de judecători, care pe parcursul activității la înfăptuirea actului de justiție au manifestat o înaltă calificare, cunoștințe profunde în domeniul de specialitate, verticalitate, imparțialitate, obiectivitate și exigență în muncă. Mai exact, doi judecători au primit titlul onorific ”Decan al autorităţii judecătoreşti”, iar 20 de magistrați au fost menționați cu ”Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii”.

De asemenea, judecătorului Tamara Chișcă-Doneva de la Curtea Supremă de Justiție a primit, anul trecut, distincția de stat Ordinul ”Gloria Muncii”, iar ex-judecătorului Iulia Sîrcu, distincția de stat ”Ordinul de Onoare”. La fel, fostul judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Tatiana Vieru, a primit Ordinul ”Gloria Muncii”.