Avocații din circumscripția Curții de Apel Comrat l-au ales pe Igor Ianac în calitate de membru în Comisia de licențiere a profesiei de avocat. Informația a fost confirmată de către decanul Baroului Comrat, Victor Arnăut.

Adunarea avocaților din Comrat a avut loc în data de 22 octombrie. 

Amintim că, recent, și Baroul Chișinău a ales doi avocați în calitate de membri în Comisia de licențiere. Este vorba de Vadim Vieru și Adrian Tăbîrță. Un alt membru în Comisie urmează a fi ales de către Baroul Cahul. Adunarea avocaților este programată pentru data de 12 noiembrie. Baroul Bălți nu a publicat vreo informație în privința unei eventuale reuniuni. 

Potrivit Legii cu privire la avocatură, Comisia de licențiere a profesiei de avocat este compusă din 11 membri, cu o vechime în profesie de cel puțin 5 ani. Șase membri  sunt aleși de Congres, iar cinci membri – de barouri: doi avocați sunt aleși de baroul care are cea mai mare normă de reprezentare și câte un avocat – din partea celorlalte barouri. Una și aceeași persoană poate fi membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat cel mult două mandate consecutive.

Congresul avocaților a fost convocat pentru perioada 1-3 decembrie. La această reuniune urmează a fi aleși șase membri în Comisia de licențiere a profesiei de avocat. Candidații urmează să depună la sediul UAM (str. București 46, Chișinău) sau prin e-mail (uniunea.avocaților.rm@gmail.com) cerere scrisă de participare la alegeri, cu anexarea platformei electorale până în 15 noiembrie.