Problemele de mediu vor putea fi reclamate de acasă printr-un singur click. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în colaborare cu Centrul Național de Mediu (CNM) au lansat, ieri, platforma Națională ”ECO ALERT”.

Serviciul electronic a fost conceput pentru a permite cetățenilor să sesizeze rapid Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) despre problemele de mediu și despre utilizarea irațională a resurselor naturale în Republica Moldova.

Alertele transmise de cetățeni prin aplicația ECO ALERT vor fi recepționate și procesate  de IPM, care va utiliza instrumente inovative pentru a eficientiza procesele interne de lucru și pentru a prelucra informațiile.

Platforma va fi gestionată de IPM. Instituția, având funcții de control și protecție a mediului, va interveni prompt pentru a combate încălcările legislației de mediu, în timp ce cetățenii vor putea urmări online și vor recepționa notificări despre procesul de remediere a situației..

Pentru a efectua sesizări, cetățenii sunt îndemnați să acceseze platforma online (www.ecoalert.md) și aplicație mobilă ECO ALERT, care poate fi descărcată de pe App Store și GooglePlay, fiind disponibilă pe desktop și în versiunea mobilă.