În prima jumătate de an, veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul Public Național (BPN) au crescut cu 5,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Conform informațiilor publicate de Fisc, s-au adunat cu 975,7 milioane de lei mai mult, adică 19,2 miliarde de lei în total.

Cei mai mulți bani au ajuns în Bugetul de Stat, unde pe parcursul lunilor ianuarie-iunie au fost încasate 8,5 miliarde lei. Această sumă este cu 290,3 milioane lei sau cu 3,5 la sută mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat au venit 6,4 miliarde lei, adică cu 322,1 milioane lei sau cu 5,3 la sută mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent.

În schimb, Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală au înregistrat cea mai mare creștere atât ca volum, cât și ca raport procentual. Astfel, pe această linie de bugetu s-au acumulat 2,3 miliarde lei. Aceasta înseamnă cu 368 milioane lei sau 19,5% mai mult comparativ cu lunile ianuarie-iunie ale anului 2018.

Serviciul Fiscal de Stat mai anunță că la bugetele locale s-au înregistrat încasări de 1,96 miliarde lei. Indicatorul s-a menținut la nivelul datelor înregistrate anul precedent.