Institutul Național al Justiției (INJ) continuă admiterea 2021 și a început desfășurarea examenelor pentru doritorii de a deveni audienți INJ. Și în acest an, sesiunea se realizează în două etape: proba scrisă electronică, constituită din testul psihologic și cel de specialitate, și proba orală.

Astfel, în aceste zile, concurenții pentru cele 15 locuri – candidați la funcţia de judecător și 20 de locuri – candidați la funcția de procuror, susțin prima probă – testul psihologic eliminator. Participantul care obține nota ”cinci” promovează testul, fiind evaluat prin intermediul programului computerizat.

În etapa a doua a probei scrise, testul de specialitate, vor fi admise doar persoanele care promovează testul psihologic. Aceasta se va derula în perioada 10-16 septembrie. Fiecare participant va răspunde la 400 de întrebări, selectate aleatoriu de soft din totalul de 1.600, la disciplinele drept civil, drept procesual civil, drept administrativ, drept procesual administrativ, drept penal, drept procesual penal și drepturile omului. Concurentul trebuie să indice doar un răspuns (corect) din cele trei oferite de program.

Proba orală va avea loc în perioada 22-28 septembrie, conform Calendarului de desfășurare a concursului de admitere, și va consta în rezolvarea a două spețe, generate de soft, la aceleași discipline.

Atât proba scrisă, cât și cea orală se înregistrează video și audio.

Amintim că, depunerea dosarelor pentru admiterea la INJ a avut loc online, fiind înregistrate 134 de cereri. Condițiile de participare la concurs au fost întrunite de 127 de concurenți: 87 – candidați la funcția de procuror și 40 – candidați la funcția de judecător.