Institutul Național al Justiției (INJ) a dat startul examenelor de admitere la cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

Sesiunea de admitere, potrivit prevederilor Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de admitere, se realizează în două etape: proba scrisă electronică, constituită din testul psihologic eliminator și testul de specialitate, și proba orală.

Timp de două zile, concurenții, divizați în opt grupe, susțin prima probă – testul psihologic eliminator. Participantul care obține nota ”cinci” promovează testul, fiind evaluat prin intermediul programului computerizat.

În etapa a doua a probei scrise – testul de specialitate – vor fi admise doar persoanele care vor promova testul psihologic. Aceasta se va derula în perioada 10-13 septembrie, după expirarea termenului de depunere și examinare a contestațiilor.

Rezultatele primei etape a probei scrise vor fi afișate pe site-ul INJ și pe panoul din incinta Institutului joi, 5 septembrie.