Judecătoria Chișinău a revenit, din 29 aprilie, la programul de muncă obișnuit cu o durată de opt ore și jumătate și cu pauză de masă de la ora 13.00 până la 14.00. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președintele instanței, Radu Țurcanu.

Astfel, Judecătoria Chișinău își va începe activitatea la ora 8.30 și va încheia ziua de muncă la 17.30. Totodată, judecătorii vor lua măsuri pentru fixarea termenilor de judecată și citarea părților. Planificarea și desfășurarea ședințelor de judecată a redevenit competența exclusivă a magistraților.

În dispoziția semnată de președintele instanței se mai menționează că activitatea judecătoriei se va desfășura în concordanță cu prevederile actelor normative și a regulamentelor interne relevante.

Dispoziția urmează să fie afișată pe panourile informative, iar executarea acesteia a fost pusă în sarcina vicepreședinților și a șefilor adjuncți ai Secretariatului.

Amintim că, Judecătoria Chișinău a instituit regim special de activitate în data de 15 martie, iar ulterior l-a prelungit până la sfârșitul lunii aprilie. Regulile stabilite limitau categoriile de dosare admise spre judecare, iar angajații aveau un program redus de activitate.