La sediul central al Judecătoriei Drochia ar putea fi construit un izolator pentru deţinerea temporară a persoanelor reţinute şi arestate. Un demers în acest sens a fost aprobat recent de Consiliul Superior al Magistraturii.

În prezent, la sediul central al Judecătoriei Drochia lipsesc celulele de deţinere a persoanelor reținute/plasate în arest pe cauzele penale, iar în sediile Glodeni şi Râşcani ale instanței au fost amenajate trei și, respectiv, o celulă.

Totodată, izolatorul de detenţie provizorie al IP Drochia urmează să-și sisteze activitatea din motivul necorespunderei standardelor naţionale şi internaţionale. Izolatorul dispune doar de trei celule de detenţie, dar deservește patru Inspectorate de Poliţie: Soroca, Râşcani, Donduşeni şi Drochia. Prin urmare, datorită solicitărilor numeroase de plasare a persoanele reţinute în cadrul procesului penal şi/sau contravenţional persoanele sunt escortate la izolatorul din mun. Bălţi. Acest fapt ce conduce la tergiversarea examinării cauzelor în instanţa de judecată, spune președintele Judecătoriei Drochia.

Potrivit deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, pentru construcția izolatorului urmează să fie alocată suplimentar, în anul 2020, suma de 296.798 lei.

Decizia CSM urmează să fie transmisă Ministerului Finanțelor cu propunerea de a se identifica mijloacele financiare necesare în acest sens.